Стерджен написала листа Мей з вимогою гарантій про перехідну угоду з ЄС

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 14:39

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджон хоче підтверджень від прем'єр-міністра Британії Терези Мей про те, що Британія отримає угоду про перехідний період з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Стерджен заявила у своєму листі до Мей, що вона стурбована тим, щоб Brexit-переговори не закінчилися взагалі без угоди, і щоб Британія не зазнала краху.

"Ясність ваших намірів і, отже, впевненість бізнесу в тому, що буде швидко погоджений розумний перехідний період були серйозно підірвані", - написала вона.

"Це пов'язано, зокрема, з вашими коментарями, що неможливо узгодити або формалізувати перехідний період, доки не буде досягнуто згоди щодо майбутніх відносин (з ЄС)", - заявила вона.

Стерджен повідомила, що намагається отримати підтвердження, що прем'єр-міністр терміново домагатиметься угоди про перехідний період щонайменше на два роки, і щоб така угода була отримана до кінця цього року.

Уряд Великої Британії заявив у середу, що хоче узгодити схему перехідних механізмів на початку 2018 року та очікує, що така угода буде швидко та легко досягнута.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз, ймовірно, запропонує прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей скоротити перехідний період після Brexit з двох років до 20 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: