Європарламент обговорить ситуацію в Каталонії у зв'язку з референдумом

Вівторок, 3 жовтня 2017, 09:24

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні анонсував обговорення Європарламентом ситуації в Каталонії у зв'язку з референдумом.

Про це голова Європарламенту повідомив у своєму Twitter.

"Я спілкувався з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм. Європарламент проведе дебати щодо Конституції, верховенства права та фундаментальних прав людини в Іспанії в світлі подій у Каталонії", - написав Таяні у своєму Twitter.

Таяні, відкриваючи в понеділок у Страсбурзі пленарну сесію ЄП, заявив, що до нього надійшло кілька прохань від політичних фракцій додати до порядку денного дебати у зв'язку з подіями навколо каталонського референдуму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він попросив євродепутатів проголосувати щодо цього питання.

"Дебати відбудуться", - оголосив Таяні після голосування.

Потім він поставив на голосування день і час проведення дебатів, і депутати обрали другу половину дня середи, 4 жовтня. Це буде перше питання на порядку другої половини дня.

У попередньому порядку денному пленарної сесії 2-5 жовтня цього питання не було.

Напередодні у Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

У Єврокомісії назвали референдум незаконним і нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: