МЗС Росії погрожує США через "захоплення" дипвласності РФ у Сан-Франциско

Вівторок, 3 жовтня 2017, 10:32

В МЗС Росії заявили, що представники влади США повністю зайняли всі приміщення генконсульства РФ в Сан-Франциско, та погрожують здійснити аналогічні кроки щодо американських об'єктів у РФ.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"Вашингтоном скоєно нове грубе порушення міжнародного права. З грудня минулого року американці силою захопили вже п'ять російських дипломатичних об'єктів, які є нашою власністю. Ось і тепер вхідні двері були зламані, всередині влаштований тотальний обшук", - йдеться у заяві.

"Ще раз підкреслюємо, що ніколи не давали та не даємо владі США згоду на зняття з російської дипломатичної та консульської власності імунітету, не дозволяли і не дозволяємо будь-яке вторгнення на наші об'єкти. Агентів США, які знаходяться там зараз, ніхто туди не запрошував. Вони - загарбники. Їх дії - безпрецедентне в історії двосторонніх відносин свавілля", - заявили в МЗС РФ.

В МЗС РФ пригрозили, що будуть діяти на основі дипломатичного принципу "взаємності": "Відповідно розуміємо так, що американці, вриваючись в наші закордонні установи, фактично погодилися з можливістю аналогічного поводження зі своїми представництвами в Росії".

Як відомо, у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

США пояснили, цей крок зроблено у відповідь на вимогу Кремля скоротити американський дипломатичний персонал у Росії.

Влада РФ має намір подати позов проти керівництва США в зв'язку закриттям російського генконсульства в Сан-Франциско і двох торгових представництв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.