МЗС РФ заявляє, що оголошення RT іноземним агентом – порушення законів США

Четвер, 5 жовтня 2017, 15:32

В МЗС РФ заявили, що Вашингтон порушує своє ж законодавство та принципи свободи слова, оголошуючи телеканал RT іноземним агентом.

Про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"Ми провели наше експертне вивчення цього питання. Воно ґрунтувалося на вивченні американського законодавства, всіх основних законодавчих актів США, які регулюють діяльність журналістів, в тому числі і іноземних", - заявила вона.

"Оцінка зовнішньополітичного відомства в даному випадку однозначна - маємо об'єктивне порушення внутрішнього законодавства США і принципів свободи слова", - сказала Захарова.

"Ця основа основ американської зовнішньої політики, десь нав'язувати, десь рекомендувати, а десь впроваджувати усіма можливими способами ті самі принципи, які вони всередині своєї країни грубо порушують щодо конкретно взятого російського телеканалу", - додала вона.

Нагадаємо, Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки звернулося до російської телекомпанії RT, раніше Russia Today, з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента".

В оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб ішлося, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названий телеканал RT, який фахівці вважають "головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля". У документі вказано, що RT America "позиціонує себе як американський канал і навмисно намагається приховати будь-які юридичні зв’язки з російським урядом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: