У Росії заявили, що навряд чи подадуть заявку на роботу в ПАРЄ на 2018 рік

П'ятниця, 15 грудня 2017, 16:31

Імовірність подачі РФ заявки на участь в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи на 2018 рік досить мала.

Про це заявив голова Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачев за підсумками наради в Парижі Президентського комітету ПАРЄ, повідомляє ТАСС.

"Рішення про те, звертатися або не звертатися за повноваженнями в ПАРЄ, - це суверенне право Росії, ніхто за нас його приймати не буде, воно буде прийматися обома платами Федеральних зборів, думаю вже в січні", - сказав Косачев.

Він зазначив, що рішення має бути прийнято до січневої сесії ПАРЄ. Росія вимагає змінити регламент ПАРЄ в частині застосування санкцій, але асамблея не має наміру цього робити.

"Яким буде рішення - треба, як то кажуть, дожити. Але якщо до січневої сесії ПАРЄ нічого не станеться, а ймовірність цього все менше, кажучи про зміну правил і процедур, то і ймовірність звернення Росії з питання повноважень на 2018 рік також наближується до нуля", - зазначив Косачов.

Як повідомлялося, Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто повернення представників РФ до складу ПАРЄ.

Прихильники зняття з РФ санкцій пропонують ухвалити це рішення задля "синхронізації представленості РФ у двох статутних органах Ради Європи". Новостворена група має вивчити таку можливість.

Спочатку пропонувалося, що новостворена група має підготувати "пропозиції" щодо синхронізації органів, тобто проект рішення, який буде винесений на голосування в ПАРЄ. За підсумками дискусії Бюро асамблеї вирішило, що результатом роботи нового органу має стати "бачення", тобто звіт, який не є проектом документа і не може бути напряму винесений на голосування асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: