Україна готова вийти за межі існуючих рамок у відносинах з ЄС – посол

Понеділок, 4 грудня 2017, 16:54

Україна готова розпочати спільну з Євросоюзом роботу над розробкою стратегії майбутнього партнерства.

Про це йдеться у статті посла України в ЄС Микола Точицького на сайті видання Diplomat Magazine.

"Україна повністю віддана виконанню пріоритетів нашої програми реформ, що базуються переважно на виконанні Угоди про асоціацію, також надзвичайно важливо розробити стратегічне бачення майбутнього партнерства між Україною та ЄС та бути готовим вийти за межі існуючої системи", - зазначив Точицький.

Посол нагадав, що Україна представила низку нових ініціатив щодо інтеграції в довгостроковій перспективі з митним союзом ЄС, енергетичним союзом, цифровим єдиним ринком та асоціацією з Шенгеном.

"Ми готові розпочати спільну роботу з ЄС щодо розробки відповідних дорожніх карт та проведення необхідних техніко-економічних обґрунтувань. Україна як головний енергетичний транзитер відіграє важливу роль для енергетичної безпеки Європи та готова сприяти створенню Енергетичного союзу", - підкреслив посол.

Точицький додав, що також Україна з нетерпінням чекає розширення співпраці з ЄС у сфері цифрової економіки та суспільства.

"Таким чином, участь у цифровому єдиному ринку буде вигідна як для громадян України, так і для громадян ЄС, зокрема через скорочення роумінгових платежів, розгортання модернізованих широкосмугових інтернет-мереж, захисту даних, сучасних цифрових рішень для електронного управління та електронної комерції", - написав посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: