Президент Сербії у Хорватії: Не чекайте вибачень за минулі націоналістичні заяви

Середа, 14 лютого 2018, 09:57

Президент Сербії Александар Вучич під час візиту до Хорватії заявив, що не збирається вибачатися за свої націоналістичні висловлювання та політику минулого.

Про це повідомляє Balkaneu.com.

"У мене була хороша розмова з президентом (Хорватії. - Ред.), і я запросив її відвідати з візитом Республіку Сербію. Президент (Колінда Грабар-Кітарович. - Ред.) повинна побачити, як хорвати живуть в Сербії; ми також обговорили, як ми можемо допомогти їм тут (сербам в Хорватії. - Ред.)", - заявив він.

Однак, відповідаючи на запитання хорватських журналістів про те, чи збирається він вибачитися за свої націоналістичні висловлювання та політику минулого, сербський президент заявив, що "такого приниження" з його сторони можна "ніколи не чекати.

Вучич також додав, що сербська та хорватська інтерпретації війни 1991-1995 років є "абсолютно різними".

Фото із сайту balkaneu.com

"Після останньої ескалації словесної війни (між Сербією та Хорватією), я вирішила зупинити її та запросити пана Вучича із візитом якомога швидше. Я дякую йому за те, що він прийняв запрошення. На жаль, відносини між Хорватією і Сербією обтяжені минулим. Ми не обговорювали минуле. Але цей тягар минулого не дозволяє назвати дружніми відносини між двома державами", - заявила Грабар-Кітарович за підсумками зустрічі із сербським президентом.

Нагадаємо, 12 лютого понад тисяча людей вийшли на протест у Загребі, щоб показати свою незгоду з візитом президента Сербії Александара Вучича до Хорватії. 

Президент Сербії Александар Вучич 12-13 лютого перебував у Хорватії з дводенним візитом. 

Читайте також на сайті ЄвроПравди статтю: "Ані слова про війну: як заради ЄС балканські країни йдуть назустріч учорашнім ворогам"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: