Міністри НАТО в Брюсселі не ухвалять остаточне рішення про фонд на $100 млрд для України

ексклюзив
Новини — Середа, 3 квітня 2024, 09:57 —

Дискусії щодо створення нового багаторічного фонду підтримки України в межах Північноатлантичного альянсу, як очікується, триватимуть до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року.

Про це "Європейській правді" повідомив посадовець Альянсу на умовах анонімності.

За словами співрозмовника "ЄвроПравди", міністри закордонних справ країн НАТО, які зберуться в Брюсселі 3-4 квітня,  "обговорять найкращий спосіб організації підтримки України з боку НАТО, щоб зробити її (підтримку. – Ред.) потужнішою, передбачуванішою і тривалішою".

"На квітневій зустрічі міністрів не буде ухвалено жодних остаточних рішень, і дискусії продовжаться з наближенням Вашингтонського саміту в липні", – додав посадовець.

Реклама:
Глава МЗС Британії закликатиме НАТО до спільної закупівлі ракет і снарядів для України

Співрозмовник коментував повідомлення ЗМІ про те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити п'ятирічний фонд на суму 100 мільярдів доларів для підтримки України.

Імовірно, фонд буде створений у розвиток рішення лідерів Альянсу на саміті у Вільнюсі про перетворення так званого Комплексного пакета допомоги в багаторічну програму підтримки Києва на шляху до членства в Альянсі.

У межах цієї ініціативи НАТО також може перебрати на себе оперативні обов'язки очолюваної США контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), яка координує постачання Києву зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: