Терористи відпустили чотирьох спостерігачів ОБСЄ

П'ятниця, 27 червня 2014, 08:16

Терористи на Донбасі відпустили групу спостерігачів ОБСЄ, яких вони захопили й утримували у полоні з травня.

"Ми підтверджуємо, що 4 представника ОБСЄ з донецької команди зараз звільнені", - про це повідомляється в офіційному Twitter-акаунті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

В прес-релізі офіс ОБСЄ нагадує, що спостерігачі, які мали дипломатичний імунітет, були захоплені та перебували в полоні 32 дня. Наразі стан їх здоров'я з задовільний.

Фото з сайту ірладської Independent

Наприкінці травня ОБСЄ втратила контракт з двома групами спостерігачів Спеціальної моніторингової місії загальною чисельністю 8 осіб, які працювали у Донецькій та Луганській областях. Спостерігачі, що потрапили в полон в Луганській області, досі лишаються під контролем терористів. Між тим, раніше повідомлялося, що ОБСЄ встановлювало з нимии зв'язок.

На початку червня представник терористичної організації "Донецька народна республіка" Андрій Пургін заявив, що спостерігачів утримують у Сєвєродонецьку, та зауважив, що їхня присутність є гарантією, що в місті не будуть вестись бойові дії.

СБУ повідомляла про причетність до викрадення спостерігачів "казацьких" структур, які підтримують терористів на Донбасі. 20 червня речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків заявив, що люди, які захопили дві групи місії, не висунули жодних вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.