Єврокомісія складає перелік санкцій проти Росії

Середа, 23 липня 2014, 15:04

Європейська комісія складає перелік можливих заходів у кожній визначеній Радою ЄС сфері, в яких будуть застосовані подальші санкції проти РФ, якщо її керівництво не виконає вимоги застосувати свій вплив на терористів на сході України, щоб забезпечити міжнародне розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" та деескалацію насильства в Україні в цілому.

"Комісія завтра складе документ про заходи у кожній сфері, що була визначена Радою ЄС. Завтра та найближчим часом держави-члени нададуть свої орієнтири щодо того, як просуватися вперед, щоб Комісія підготувала відповідні законодавчі пропозиції", - пояснила вона.

Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі повідомила представник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен, передає УНІАН.

За її словами, обговорення цього питання відбувається сьогодні, 23 липня, на засіданні Європейської комісії, яке розпочалося з хвилини мовчання за жертвами катастрофи рейсу МН17.

Хансен нагадала, що у вчорашньому рішенні Рада ЄС поставила завдання перед Єврокомісією завершити роботу з підготовки цільових заходів та представити пропозиції у таких сферах: доступ до ринку капіталів, товари ОПК та високі технології, енергетичний сектор.

"Результат цієї роботи буде представлений на зустрічі постійних представників (COREPER) завтра", - додала представник ЄК.

Хансен уточнила, що результати роботи ЄК завтра, 24 липня, будуть доведені до відома постійних представників країн-членів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: