США схвалює зустріч лідерів ТС з Порошенком

Середа, 20 серпня 2014, 08:54

Держдепартамент США вважає хорошою ідеєю майбутню зустріч глав держав Митного союзу з президентом України та представниками Єврокомісії, заявила представник Держдепу Марі Харф.

Про це повідомила  представник Держдепу Марі Харф під час брифінгу, передає Інтеракс.

"Ми вважаємо, що потрібен діалог, тому це - хороший момент, так як цьому конфлікту в Україні потрібно покласти кінець мирним способом", - сказала Харф.

За словами представника Держдепу, Вашингтону потрібно бачити, що Росія "підкріплює слова діями".

"Ми подивимося, якими будуть результати цієї зустрічі", - підкреслила представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, що 26 серпня у Мінську відбудеться зустріч глав держав Митного союзу з президентом України Петром Порошенком, на якій також будуть присутні представники Європейської комісії. У зустрічі візьме участь президент Росії Володимир Путін.

Представник Держдепу у вівторок також заявила, що на даний момент не готова оголосити про те, чи можуть у Вашингтоні ввести додаткові санкції проти Росії.

"Я не можу нічого повідомити з приводу того, які додаткові кроки ми могли б зробити", - сказала М.Харф, відповідаючи на питання журналіста про те, чи можливі нові санкції проти РФ.

На питання про те, чи можуть США вводити санкції проти країни, щоб помститися їй за те чи інше дію, спрямоване проти США, наприклад - за введення санкцій проти Вашингтона, Харф відповіла негативно.

Вона підкреслила, що у випадку з Росією санкції вводилися виключно у зв'язку з діями в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: