Латвія постачатиме продовольство армії США в Європі

Вівторок, 19 серпня 2014, 11:26

Постачання армії США в Європі є новою можливістю для латвійських виробників і постачальників продовольства.

Про це зазначив міністр сполучення Латвії Анрійс Матісс, повідомляє сайт Delfi.lv.

Під час зустрічі з командувачем Транспортним командуванням США (US TRANSCOM) генералом Полом Дж. Сельва Матісс підтвердив бажання Латвії продовжувати підтримку вантажних перевезень в/з Афганістану, приділяючи особливу увагу збільшенню обсягів вантажів з Афганістану і пропонуючи використовувати спеціальні пункти їх концентрації в латвійських портах.

Міністр також запропонував проводити в Латвії закупівлі для американської армії, а також - для інших структурних підрозділів, що скоротить час доставки і витрати.

Ряд латвійських підприємств, наприклад, компанія з виробництва яєць Balticovo і зернопереработчик Dobeles dzirnavnieks, вже мають сертифікати про відповідність вимогам США, і раніше вже постачали питну воду, соки і борошно.

Матісс запропонував американським партнерам зважити можливості постачати так і військовий персонал США, розміщений в північно-західному регіоні Європи.

Латвія здатна служити ефективним центром постачання, забезпечуючи економічно вигідні перевезення автотранспортом, повітрям і залізницею в Європі та інших регіонах.

"Можливість постачати продовольчими товарами військовий контингент США також і в Європі не тільки сприяла б диверсифікації цільового ринку латвійських виробників продовольства і перевізників, але й збільшила б внесок Латвії у зміцнення європейських структур безпеки та стратегічного співробітництва зі США", - сказав Матіас.

ЄвроПравда повідомляла, що згідно з даними  Міністерства сільського господарства країни, Латвія втратить принаймні 70 млн євро ($94 млн) від заборони Росії на поставки продовольства з країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.