Перевірка ЄС м'ясної галузі почнеться, щойно будуть готові виробники - Пятницький

Вівторок, 14 жовтня 2014, 14:16

Перевірка української м'ясної галузі інспекторами ЄС почнеться, щойно до цього будуть будуть готові українські виробники.

Про це кореспонденту ЄвроПравди заявив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький.

"Для початку переговорів необхідне прийняття всіх відповідних законів та підзаконних актів - тут є прогрес. Але також необхідна готовність і самих виробників: щоб вони не лише прочитали ці закони, але підтвердили нам, що вони готові до інспекції. Тоді ми почнемо консультації про приїзд відповідної делегації ЄС", - розповів чиновник.

Нагадаємо, в цьому місяці завершилася інспекція ЄС українських молочних підприємств. Інспекція підприємств м'ясної галузі, яку планувалося провести одночасно, було перенесено на наступний рік.

Одночасно Валерій Пятницький називає прогнози про початок експорт української молочної продукції до ЄС вже з середини наступного року дещо оптимістичними. Нагадаємо, таку заяву зробила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

"Я не даватиму прогнозів. Зараз існують оптимістичні прогнози - про початок експорту вже із середини наступного року, а також менш оптимістичні, які ґрунтуються на тому, як довго дозволи на експорт молока в ЄС отримували виробники інших країн", - пояснив він.

Втім, за словами високопосадовця, швидкість отримання дозволів залежить від позиції бізнесу, який "налаштований на швидке отримання та весь час підштовхує нас".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.