Продовольче ембарго може створити проблеми для низки переробників молока в РФ

Четвер, 21 серпня 2014, 10:13

Заборона на поставки молока та молочної продукції з низки країн, насамперед ЄС та Австралії, може створити проблеми для деяких великих виробників молочної продукції в Росії.

Як повідомило Інтерфаксу джерело на молочному ринку, проблеми пов'язані зі скороченням поставок так званих індустріальних молочних інгредієнтів. Йдеться, зокрема, про суху сироватку та обезвожений молочний жир.

За його словами, у зв'язку з цим ряд підприємств, у тому числі ТОВ "Ерманн", молочний комбінат "Пензенський", група "Галактика" і деякі інші, звернулися до Россільгоспнагляд з проханням розглянути можливість розширення поставок цієї продукції в Росію з інших країн.

У Россільгоспнагляді підтвердили факт отримання листа, не конкретизуючи його відправників, і заявили, що розглянуть таку можливість.

Нагадаємо, що з 7 серпня Росія заборонила поставки молочної і м'ясної продукції, риби, овочів і фруктів з ЄС, США, Канади та Австралії у зв'язку з тим, що ці країни запровадили антиросійські санкції через події в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.