Консульство України в Придністров’ї не з'явиться, попри заяву МЗС

Субота, 8 листопада 2014, 13:55

Молдова не надасть Україні згоду на відкриття консульської установи на території Придністров’я, попри заяви в Міністерстві закордонних справ про заплановане відкриття  такого консульства.

Про це "Європейській правді" розповів поінформований  молдавський дипломат.

"Переговори про відкриття такого консульства дійсно мали місце, але про якесь кінцеве рішення навіть не йдеться. Це питання прецеденту. Росія вже багато років хоче відкрити консульство у Придністров’ї, ми не надаємо їм такий дозвіл", - розповів дипломат, що опікується українсько-молдавськими відносинами.

Співрозмовник "Європейської правди" вважає, що відкриття такого консульства мало би негативні наслідки також для самої Україна.

"Україна має думати про те, що такі дії можуть повторитися і відносно неї.  Просто уявіть: сьогодні ви відкриєте консульство у Придністров’ї, а завтра Росія використає цей прецедент і каже, що хоче відкрити консульство у Донецьку чи Луганську. Чи будете ви цьому раді?", - зазначив дипломат.

Необхідно зазначити, що Росія, попри заборону Кишинева відкривати консульство, надає консульські послуги громадянам у невизнаному Придністров’ї. Для цього у Тирасполі здійснюється "виїзний прийом громадян" російськими дипломатами.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше  речник МЗС Євген Перебийніс завив про заплановане відкриття консульства України в придністровському регіоні Молдови. "У Придністров’ї проживає дуже багато громадян України", - поясняв мотиви таких намірів речник МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: