Україна разом з РФ протистоїть ЄС на міжнародних кліматичних переговорах

П'ятниця, 12 грудня 2014, 14:45

Україна в тісній співпраці з Росією та Білоруссю і на противагу позиції Євросоюзу блокує продовження Кіотського протоколу.

Про це йдеться у повідомленні Національного екологічного центру України.

"Українські урядовці не просто намагаються "проїхати зайцем" в процесі запобігання кліматичній катастрофі, але й продати сусідам квитки, знайдені на підлозі", – зазначила активіст НЕЦУ Марія Сторчило.

За її словами, логіка української делегації не змінилася, вона хоче надалі торгувати повітрям, тим сами суперечачи країнам, які хочуть відвернути глобальну катастрофу.

В цьому вона тісно співпрацює з Росією, яка  не збирається бути частиною другого періоду Кіотського протоколу.

В той же час головним опонентом України став Євросоюз, який намагається прискорити прийняття та ратифікацію домовленостей про другий період Кіотського протоколу.

Як відомо, Кіотський протокол є міжнародною угодою про обмеження викидів парникових газів до рівня, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

 Користуючись зниженням викидів внаслідок спаду виробництва Україна без додаткових зусиль отримувала кошти передаючи право на викиди іншим країнам.  Така система діяла до 2012 року, коли сторонами Кіотського протоколу було вирішено унеможливити продаж квот на викиди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.