Російські військові кораблі завадили роботі фінських екологів

Неділя, 12 жовтня 2014, 13:55

Російські військові судна двічі заважали роботі науково-дослідного корабля Центру навколишнього середовища Фінляндії "Аранда" в міжнародних водах Балтійського моря.

Про це повідомляє сайт Yle з посиланням на Центр навколишнього середовища.

Згідно з інформацією, інциденти сталися на початку серпня і на початку вересня.

На борту "Аранда" знаходилися дослідники Гідрометеорологічного інституту Швеції і фінський екіпаж.

Російські військові судна спробували запобігти доступу фінського судна до місця, де дослідники беруть проби в міжнародних водах на схід від острова Готланд.

Перший раз російське військове судно зв'язався по радіо з екіпажем "Аранда" 2 серпня. Росіяни двічі вимагали від "Аранда" змінити курс.

Спочатку фінське судно погодилося на це, але коли російське судно вдруге зажадало змінити курс, "Аранда" повідомила, що має намір зупинитися на місці взяття проб. Тоді члени екіпажу помітили у воді підводний човен.

2 вересня російський вертоліт кілька разів наближався до науково-дослідного судна. Після цього на місці з'явилося російське військове судно, яке випередило "Аранду" на занадто близькій відстані.

Фінський екіпаж і шведські дослідники вважають загрозливими дії російських судів.

За словами міністра оборони Фінляндії Карла Хаглунда необхідно з'ясувати причини того, що російські військові судна заважали фінському науково-дослідному судну, повідомляє сайт Yle.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.