Орбан заявив, що Європа не буде конкурентоспроможною у світі без Росії

П'ятниця, 20 лютого 2015, 10:06

Європа не зможе бути конкурентоспроможною у світі, якщо вона виключить Росію.

Про це сказав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю російському виданню "Комерсант".

"Щодо питання відносин з Росією ми висловлюємося абсолютно відкрито. Ми вважаємо, що Європа не зможе бути конкурентоспроможною у світі, якщо вона виключить Росію", - сказав Орбан.

За його словами, Брюссель тисне на Будапешт з деяких питань через незгоду угорців з європейською політикою, зокрема щодо санкцій проти РФ.

"Є ті, хто вважає, що Росію треба ізолювати від економічних відносин з Європою. Вони ставлять питання таким чином, що треба вибрати між європейською єдністю і Росією. Але на погане питання можна дати тільки погану відповідь. Ми ж думаємо про те, як найкращим чином налагодити контакти між ЄС і Росією", - сказав Орбан.

Прем’єр-міністр додав, що Угорщина страждає як від санкцій ЄС, так і від відповідних кроків Росії.

"Угорщина - невелика країна в порівнянні з Росією. Ми не хочемо холодної війни. Тому, несучи економічні втрати, ми намагаємося хоча б врятувати політичні відносини. Є періоди, коли бувають протиріччя, але сторони розуміють: це не робить їх супротивниками", - додав він.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував своїх союзників по ЄС за їхню політику, спрямовану на ізоляцію Росії через її агресію в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.