Україна на третину вичерпала квоти ЄС на пшеницю і лише на 2% - на ячмінь

Четвер, 26 березня 2015, 15:55

Квота на поставки пшениці в ЄС вибрана приблизно на третину - майже на 317 тис. т з 950 тис. т, визначених квотою.

Про це повідомляє інформаційна компанія "ПроАгро".

Як повідомляється, станом на 13 березня 2015 р. європейські покупці додатково отримали квоту на постачання в ЄС 7,48 тис. т української пшениці (тижнем раніше - 45 тис. т).

Компанія зазначає, що попит на українську зернову з боку європейських споживачів виглядає досить стриманим, що цілком закономірно, з урахуванням хороших запасів пшениці європейського виробництва і загрозою введення обмежень на експорт з боку України (в рамках меморандуму між трейдерами і Мінагропродом). У той же час, привабливою для покупців українську зернову робить її невисока ціна, обумовлена девальвацією національної валюти в країні.

Квоту на імпорт ячменю європейці використовують поки що досить мляво. На минулому тижні ліцензій на імпорт української зернової не було видано зовсім, сукупні ж їх обсяги з початку календарного року склали лише 5,57 тис. т, з відкритою єврокомісією квоти в 250 тис. т.

В основному, європейські компанії отримують квоти на український ячмінь продовольчої або пивоварної якості.

Як повідомлялося, українські аграрії достроково вичерпали квоти на кукурудзу та мед. Майже вичерпані позиції по яблучному та виноградному соку - на 98,4% (залишок становить 157 тонн з 10 тис. тонн) та квартальну квоту по м’ясу птиці (4 тис. тонн).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.