Українські аграрії достроково вичерпали квоти ЄС 2015 року на мед та кукурудзу

Середа, 11 березня 2015, 17:19

Українські аграрії вже вичерпали чотири квоти експорту агропромислової продукції в Євросоюз в 2015 році.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства із питань євроінтеграції, передає прес-служба міністерства.

"На сьогоднішній день ми маємо чотири квоти, за якими виділені обсяги були вичерпані достроково: це квота на експорт кукурудзи (400 тис. тонн), меду (5 тис. тонн), майже вичерпані позиції по яблучному та виноградному соку - на 98,4% (залишок становить 157 тонн з 10 тис. тонн) та квартальну квоту по м’ясу птиці (4 тис. тонн)", - зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Як зазначається, 21 квітня в Києві заплановане проведення чергового засідання "Діалог Україна-ЄС" з аграрних питань. Раз на півроку разом з представниками Європейського союзу обговорюються актуальні питання АПК, зокрема положення Угоди про асоціацію.

"В рамках аграрного діалогу ми будемо обговорювати використання Україною автономних торговельних преференцій, наданих ЄС та можливості започаткування переговорного процесу щодо перегляду в рамках створення Зони вільної торгівлі з ЄС", - підкреслила заступник міністра.

За її словами, це дуже серйозне питання, яке вимагає прагматичного підходу: детальної обробки, аналізу, чіткого розуміння можливостей українських виробників та прогнозу виробництва.

Економічна правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.