Переговори Юнкера і Ципраса щодо боргу Греції не принесли результату

Четвер, 4 червня 2015, 08:38

Кризові переговори в Брюсселі щодо врегулювання боргової проблеми Греції не дозволили досягти прориву. Сторони домовилися відновити переговори найближчими днями.

Про це сказав глава Єврогрупи Єроен Дійселблом після переговорів з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом і головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, повідомляє Deutsche Welle.

Обидві сторони назвали зустріч корисною і конструктивною. Ципрас подякував Єврокомісії за щирі посередницькі зусилля, однак зазначив, що кредитори висувають ряд неприйнятних умов, у тому числі - скасувати додаткові пенсії і підвищити ПДВ на енергію в Греції.

Водночас Ципрас запевнив, що його країна до призначеного терміну - 5 червня - перерахує Міжнародному валютному фонду суму в розмірі 300 млн євро в рамках погашення заборгованості за кредитами.

Він також зазначив, що сторони досить близькі до угоди з приводу первинного профіциту Греції - бюджету без урахування платежів з обслуговування боргу.

Нагадаємо, раніше глава Єврогрупи Єроен Дійселблом заявив, що угоду між Грецією та кредиторами неможливо укласти цього тижня навіть в теорії.

Раніше в уряді Греції заявили, що більше не можуть йти на поступки в переговорах з кредиторами, і зазначили, що міжнародні структури повинні взяти на себе відповідальність за остаточний результат.

Греція має виплатити близько 1,5 млрд євро в МВФ 5 червня. Афіни провели останнє погашення в сумі близько 750 млн євро, спустошивши резервні рахунки у Фонді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.