Греція більше не може йти на поступки кредиторам - міністр

Вівторок, 2 червня 2015, 11:06

Уряд Греції більше не може йти на поступки в переговорах з кредиторами і заявляє, що  міжнародні структури повинні взяти на себе відповідальність за остаточний результат.

Про це заявив міністр праці Панос Скурлетіс, повідомляє Reuters.

"Вже немає місця для більших компромісів. Ми чекаємо від протилежної сторони виконання своїх обов'язків", - сказав Скурлетіс, додавши, що настав час для "політичного" рішення кризи.

Афіни і кредитори з Європи та Міжнародного валютного фонду намагаються запобігти дефолту країни за своїми боргами і потенційному виходу з єврозони.

Напередодні у Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер домовились "з великою інтенсивністю" продовжувати пошук вирішення боргової кризи в Греції.

Як відомо, Афіни ведуть переговори з трійкою кредиторів, до якої входять Європейська комісія, ЄЦБ і МВФ, про отримання нового траншу фінансової допомоги.

Сторони зацікавлені в узгодженні реформ до кінця травня. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.

Греція повинна виплатити близько 1,5 млрд євро в МВФ у червні. Афіни провели останнє погашення в сумі близько 750 млн євро, спустошивши резервні рахунки у Фонді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.