Екс-міністр фінансів Греції назвав угоду з кредиторами новою формою окупації

Вівторок, 14 липня 2015, 18:00

Екс-міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс порівняв угоду країни з кредиторами з новою формою окупації.

Про це він заявив в інтерв'ю австралійському телеканалу ABC.

"Якщо наша партія СІРІЗА, яка породила стільки надії в Греції... Якщо ми не виправдаємо цю надію і схилимо голови перед цією новою формою постмодерністської окупації, тоді я не бачу іншого можливого результату, ніж подальше зміцнення "Золотої Зорі" (ультраправа партія Греції. - Ред.)", - наголосив він.

"Проект європейської демократії, єдиного європейського демократичного союзу, щойно зазнав серйозної катастроф", - переконаний Варуфакіс.

"Це політика приниження. "Трійка" (кредиторів. - Ред.) переконалася, що вона змусить його (прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса. - Ред.) з'їсти все до єдиного слова, що він сказав на критику "трійки" за останні п'ять років", - відзначив він.

"Це не має нічого спільного з економікою. Це не має нічого спільного з введенням Греції на шлях до одужання. Це новий Версальський договір, який бродить по Європі знову", - підкреслив Варуфакіс.

Нагадаємо, колишній глава міністерства фінансів країни Янніс Варуфакіс заявив про свою відставку через небажання представників Єврогрупи вести з ним переговори.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.