Туреччина посилить охорону енергоструктури - ЗМІ

Четвер, 6 серпня 2015, 14:45

Туреччина встановить тепловізійні камери та розмістить кінні патрулі навколо ключових нафтопроводів і газопроводів у зв'язку з низкою вибухів, які, на думку турецької влади, влаштували представники забороненої Робітничої партії Курдистану.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників турецького уряду.

"Ризики для компаній, які постачають газ до або через Туреччину значно збільшився в світлі останніх атак", - заявив чиновник агентству.

"Здається Робітнича партія Курдистану збирається повернутися до старих методів пошкодження енергетичної інфраструктури", - зауважив він.

"Ми бачимо сигнали цього. Ці атаки шкодять як нашим громадянам, так і іншим країнам, які використовують  Туреччину як транзитний хаб", - додав він.

Зокрема очікується, що тепловізійні камери буде встановлено вздовж 650-кілометрової ділянки трубопроводу від турецького прикордонного міста Силопі до південного порту Джейхан. 

Нагадаємо, протягом останніх тижнів відбулася низка атак на газо- та нафтопроводи в Туреччині.

Зокрема, наприкінці липня на сході Туреччини було підірвано газопровід, який з'єднує країну з Іраном. Наступного дня у провінції Ширнак стався вибух на нафтопроводі.

Як відомо, Туреччина почала бомбити позиції забороненої Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку після серії нападів і вбивст працівників поліції, в яких влада звинуватила курдських бойовиків.

Одночасно Туреччина завдає ударів і по позиціях "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.