США попередили Британію про торгівельні проблеми у разі виходу з ЄС

Четвер, 29 жовтня 2015, 14:53

Сполучені Штати не зацікавлені в окремій угоді про вільну торгівлю з Великою Британією, якщо вона залишить Європейський Союз.

Про це заявив торговий представник США Майкл Фроман, повідомляє Reuters.

Заява Фромана стала першим офіційним коментарем високопосадовця із США з цього питання.

США є найбільшим експортним ринком Британії після ЄС. Американці минулого року купили британських товарів на суму $54 млрд.

"Я думаю, що це абсолютно ясно, що Велика Британія має більший голос у торговельній таблиці будучи частиною ЄС, що є частиною більш великого економічного суб'єкта", - сказав Фроман, додавши, що членство в ЄС дає Британія більше важелів у переговорах.

"Ми не особливо зацікавлені у створенні зон вільної торгівлі з окремими країнами. Ми будуємо платформи ..., до яких протягом дового часу можуть приєднуватися інші країни", - додав він.

Коментарі Фромана підривають ключовий економічний аргумент прихильників виходу в ЄС, які говорять, що Британія буде процвітати самостійно і зможе забезпечити двосторонні угоди про вільну торгівлю з торговими партнерами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія оголосить Євросоюзу про свої вимоги щодо перегляду умов членства в ЄС на початку листопада.

Палата громад підтримала план прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона про проведення до кінця 2017 року референдуму про подальше членство країни в Євросоюзі.

Сам Кемерон неодноразово заявляв, що хотів би зберегти Великобританію в ЄС. При цьому він домагається перегляду ролі країни в європейському співтоваристві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: