Протести у Молдові: населення закликали до громадянської непокори

Неділя, 4 жовтня 2015, 16:02

У центрі Кишинева на мітинг знову зібралися тисячі протестувальників, які виступають за усунення діючих керівників влади. Організатори акції закликали людей до громадянської непокори.

Про це повідомляє Point.md.

"Із завтрашнього дня ми оголосимо акт громадянської непокори населення, ми перестанемо оплачувати рахунки. Ми почнемо створювати страйкові комітети в кожній школі, кожному тролейбусному парку тощо. Ми заблокуємо діяльність цієї влади, заблокуємо діяльність хунти з тим, щоб вона потонула у власних помиях", - наводить видання емоційний виступ одного з лідерів платформи, журналіста Василя Настазе.

Також на мітингу було прийнято рішення про створення так званої "народної гвардії", а по закінченні заходу протестувальники пройдуть маршем до будинку віце-голови провладної Демпартії, одного з ключових олігархів країни Влада Плахотнюка.

За повідомленнями Newsmaker, на площі прийняли резолюцію "Великого національного зібрання". У ній всього одна вимога - щоб Конституційний суд визнав чинну владу нелегітимною і "звільнив країну з полону".

Поліція сьогодні вжила безпрецедентні заходи безпеки. Співробітники поліції в повній амуніції закрили кількома щільними рядами будівлю уряду від мітингувальників. За діями силовиків особисто спостерігав глава МВС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.