Протести в Молдові активізувалися – перекритий центральний проспект Кишинева

Субота, 3 жовтня 2015, 10:39

Учасники безстрокової акції протесту біля будівлі парамента Молдови, що проводиться Партією соціалістів і "Нашою партією", у ніч на 3 жовтня, перекрили проспект Штефана чел Маре.

Як повідомляє молдовський сайт Панорама, напередодні закінчився термін ультиматуму про відставку президента Ніколає Тімофті, який висунули протестувальники.

 

У неділю, 4 жовтня, на площі Великого національного зібрання свій черговий мітинг має намір провести Громадянська платформа "Гідність і правда".

Проросійськи сили: Партія соціалістів Республіки Молдова та "Наша партія", які також хотіли провести в цей день свій мітинг, оголосили про його перенесення на інший день, щоб уникнути зіткнень з протестуючими на площі.

"Перший етап плану "Б" в дії. Перекрили центральний проспект (відповідно до законодавства). Далі - більше", - написав на своїй сторінці в соціальній мережі лідер ПСРМ Ігор Додон.

"До нас приєдналися ще сотні людей. В ніч з п'ятниці на суботу встановили намети на проїжджій частині Штефана чел Маре між парламентом і президентурой. Тому що топтати газони було б не дуже культурно", - зазначив лідер НП Ренато Вусатий.

 

Один з лідерів правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу закликав запровадити, у зв'язку з проведеними в Кишиневі акціями протесту, надзвичайний стан в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.