В Молдові може розвалитися проєвропейська коаліція

Понеділок, 28 вересня 2015, 12:26

Ліберальна партія залишить правлячу проєвропейську коаліцію Молдови, якщо протягом жовтня  не будуть виконані її умови, включені в договір про створення Альянсу за європейську інтеграцію (АЄІ-3).

Про це заявив  глава лібералів Міхай Гімпу в ефірі телеканалу Prime, передає Newsmaker.

"Ми повернулися у владу не заради якихось міністерств, а щоб навести порядок. Якщо нас не почують, то на початку листопада ми вийдемо зі складу альянсу",  - наголосив він.

"Ми хочемо переконатися також і в реалізації Угоди про асоціацію з ЄС. Хочемо, щоб було розслідувано до кінця розкрадання мільярдів, щоб винні були віддані правосуддю і відсиділи за це у в'язниці", - підкреслив Гімпу.

"Крім того, ми будемо наполягати на прийнятті радикальних заходів по боротьбі з корупцією", - відзначив лідер лібералів.

За його словами, в нинішній ситуації є ймовірність повторення 2001 року, коли до влади повернулися комуністи.

"У 2001 році люди голосували не за комуністів, а проти тодішньої влади. Замість прогресу в країні все деградувало. У 2009 році до влади прийшли проєвропейські сили, але ситуація все одно не покращилася", — зізнався Гімпу.

Як відомо, в неділю в Кишиневі пройшов багатотисячний антиурядовий мітинг, організований Партією соціалістів (ПСРМ) і  політичною силою "Наша партія". 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Нацбанку Молдови заявив про відставку на тлі протестів в Кишиневі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.