Перехідний уряд в Румунії сформує колишній єврокомісар

Вівторок, 10 листопада 2015, 18:08

Президент Румунії Клаус Йоханніс у вівторок доручив сформувати перехідний уряд технократів колишньому єврокомісару з питань сільського господарства Дачіану Чолошу.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Йоханніса, уряд, який прийде на зміну кабінету міністрів Віктора Понти, що подав у відставку на початку листопада, матиме обмежений манат терміном в 1 рік.

"Я бачу уряд технократів як вирішення нинішньої сиуації", - сказав Йоханніс журналістам.

"Політичні партії погодилися з цією ідеєю. Я переконаний, що це вірний шлях на цей рік (до виборів)", - наголосив президент Румунії.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачують у корупції, подав у відставку після протестів у Бухаресті.

В ніч на середу в Румунії відбулися акції протесту з вимогою відставки глави уряду і інших урядовців. В акціях взяли участь до 30 тис. людей.

Початково мітингарі вимагали відставки урядовця, який видав дозвіл на роботу клубу, де в ніч на суботу сталася пожежа, що забрала життя 32 людей. Пізніше до їх вимог додалася відставка Понти.

В той же час протести в Румунії продовжуються - на вулиці Бухареста в середу вийшли 35-40 тисяч людей, які вимагали дострокових виборів і подальших політичних реформ. Мітинги також пройшли в інших містах по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: