В Румунії третій день протестів, вимагають дострокових виборів

Фото
П'ятниця, 6 листопада 2015, 10:17

Тисячі румунів знову вийшли на вулиці Бухареста і інших міст з вимогою дострокових виборів і подолання корупції.

Про це повідомляє портал Romania TV.

Як повідомляється, в Бухаресті на Університетській площі, яка стала традиційним місцем проведення протестних акцій, в ніч на п’ятницю зібралися більше 17 тис. людей.

Як зазначається, протести були не такими масовими, як в попередні дні, однак люди були більш організованими і тримали безліч плакатів і банерів, скандуючи велику кількість гасел.

Протести спрямовані як проти політичного классу, який звинувачується в корупції, так і протии церкви.

Серед гасел, які виголошували мітингарі – "Вбити корупцію", "Не змінюйте назву, змінюйте систему", "Партій багато, всі жалюгідні", "Корупція вбиває", "В лікарнях більше янголів, диявол танцює у соборах".

 
 
 

Протестувальники також вимагали зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Крім того, мітингарі виступили за чесне і прозоре розслідування трагічної пожежі в нічному клубі Colectiv, що забрала життя понад 30 людей.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачують у корупції, подав у відставку після протестів у Бухаресті.

Початково мітингарі вимагали відставки урядовця, який видав дозвіл на роботу клубу, де в ніч на суботу сталася пожежа, що забрала життя 32 людей. Пізніше до їх вимог додалася відставка Понти.

В той же час протести в Румунії продовжуються - на вулиці Бухареста в середу вийшли 35-40 тисяч людей, які вимагали дострокових виборів і подальших політичних реформ. Мітинги також пройшли в інших містах по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.