В Румунії призначили виконувача обов’язків прем’єра

Четвер, 5 листопада 2015, 13:37

Президент Румунії Клаус Йоханніс призначив міністра освіти Соріна Кимпяну тимчасовим виконувачем обов’язків прем’єр-міністра.

Про це повідомляє агенція Mediafax.

"Я прийняв відставку прем'єр-міністра Віктора Понти. Я вирішив сьогодні призначити тимчасовим виконувачем обов’язків прем'єр-міністра Соріна Кимпяну", - заявив Йоханніс.

В середу Віктор Понта, який під тиском Вулиці подав у відставку, запропонував міністру оборони Мірчі Душе взяти на себе тимчасове керівництво урядом.

Відповідно до конституції Румунії, у разі відставки прем'єр-міністра президент призначає іншого члена уряду в якості тимчасового прем'єра до формування нового уряду.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачують у корупції, подав у відставку після протестів у Бухаресті.

В ніч на середу в Румунії відбулися акції протесту з вимогою відставки глави уряду і інших урядовців. В акціях взяли участь до 30 тис. людей.

Початково мітингарі вимагали відставки урядовця, який видав дозвіл на роботу клубу, де в ніч на суботу сталася пожежа, що забрала життя 32 людей. Пізніше до їх вимог додалася відставка Понти.

В той же час протести в Румунії продовжуються - на вулиці Бухареста в середу вийшли 35-40 тисяч людей, які вимагали дострокових виборів і подальших політичних реформ. Мітинги також пройшли в інших містах по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.