У лютому в Брюсселі відбудеться бізнес-форум Україна-ЄС

Вівторок, 10 листопада 2015, 18:26

У лютому 2016 року в Брюсселі відбудеться бізнес-форум Україна-ЄС для сприяння співпраці європейського і українського бізнесу в умовах застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН повідомила європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"У лютому наступного року ми разом з Business Europe організовуємо тут, у Брюсселі, діловий захід, на якому я виступлю із вступною промовою. Ми хочемо подивитися, як ми можемо сприяти співпраці між європейськими та українськими компаніями, і будемо говорити про інвестиції в Україну", - сказала єврокомісар.

На її переконання, цей форум "може бути однією з можливостей для компаній, щоб зустрітися і обмінятися думками, щоб подивитися, як вони можуть співпрацювати".

Відповідаючи на питання, які помилки робить український бізнес при заході на ринок ЄС, Мальмстрьом зауважила, що "завжди важко заходити на новий ринок".

"Ви повинні бути конкурентоспроможними, і у вас повинні бути товари, які користуються попитом. Безумовно, для української продукції є потенціал, особливо в сільськогосподарському секторі, а також і в інших. Але Україні потрібні реформи", - наголосила вона.

Єврокомісар висловила впевненість, що якщо українська сторона "хоче залучити європейські інвестиції, які вам необхідні для створення робочих місць, а європейські компанії хочуть інвестувати в Україну, то потрібне передбачуване бізнес-середовище".

"Ви повинні гарантувати, що ведеться боротьба з корупцією, що є передбачувані, хороші, прозорі та недискримінаційні умови для бізнесу, щоб він міг діяти, щоб було добре інвестиційне середовище. Це займе час, і ми допоможемо вам, але це повинно бути зроблено. І це може бути зроблено тільки Україною", - переконана Мальмстрьом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.