Меркель вважає Україну привабливим бізнес-партнером для ФРН

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 12:19

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Україна залишається привабливим бізнес-партнером для ФРН попри виклики, які стоять перед нею.

Про це вона заявила, відкриваючи Українсько-німецький економічний форум, написав у своєму мікроблозі у Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Не зважаючи на виклики, які стоять перед Україною, вона залишається привабливим місцем для інвестування. Для цього в України є все: значний науковий і технічний потенціал, висококваліфікована робоча сила. Також Україна має розвинені сфери господарства. Це, насамперед агросектор, машинобудування, літакобудування. Все це створює передумови для стабільного розвитку", - заявила Мерекль.

Вона також підкреслила, що німецькі інвестиції в Україну на сьогодні становлять 4,5 млрд євро. 

Канцлер також підкреслила важливість Німеччини як одного з головних торгових партнерів для України. Так, за її інформацією, товарообіг між Україною та Німеччиною минулого 2014 року перевищив 5,2 млрд євро. 

С свою чергу президент Східного комітету німецької економіки Екхард Кордес зазначив, що кроки уряду України зі стабілізації заслуговують найбільшого визнання.

Під час свого виступу Меркель зазначила, що Німеччина і надалі надаватиме підтримку Україні в реформуванні економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.