Кемерон закликав парламент Британії підтримати авіаудари по ІДІЛ в Сирії

Четвер, 26 листопада 2015, 13:05

Прем'єр Великої Британії Девід Кемерон закликав парламент країни підтримати початок авіаударів британськими винищувачами по об'єктам ІДІЛ в Сирії.

Меморандум з аргументацією необхідності таких дій Кемерон надіслав комітету у закордонних справах парламенту, передає The Guardian.

У документі, зокрема, наголошується, що "Ісламська держава" становить "загрозу для інтересів і народу Британії, тому не можна собі дозволити стояти осторонь і не діяти".

"Протягом всієї нашої історії ми повинні були приймати найважчі рішення щодо захисту наших громадян і нашої країни. Сьогодні одну з найбільших загроз для нашої безпеки становить ІДІЛ", - підкреслюється в меморандумі.

"Чим довше ІДІЛ може зростати в Сирії, тим більшу загрозу він буде представляти. Неправильно передоручати свою безпеку іншим країнам, і очікувати, що військові інших націй будуть переносити тяготи і ризики авіаударів по ІДІЛ в Сирії, щоб зупинити тероризм тут, у Британії", - наголосив Кемерон.

За його словами, всі 7 терористичних загроз, які були цього року попереджені в Британії, організовувалися ІДІЛ або ж групою, яка надихалася пропагандою "Ісламської держави".

Прем'єр наголосив, що терористичне угрупування має зовнішню групу, яка планує напади по всьому світу.

За словами Кемерона, авіаудари по ІДІЛ стануть частиною "всеосяжного політичного та дипломатичного плану, що створить умови для припинення громадянської війни в Сирії.

Свою позицію щодо поширення авіаударів на Сирію Кемерон у четвер представить також у Палаті громад (нижня палата парламенту).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія надасть Франції авіабазу на Кіпрі для ударів по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.