Для країн НАТО більшою загрозою є не біженці, а Росія - генерал

Четвер, 21 січня 2016, 11:50

Генерал Петр Павел, голова Військового комітету НАТО і колишній начальник Генерального штабу Чехії не поділяє думки президента Чеської Республіки Мілоша Земана з приводу організованого припливу біженців в Європу.

Про це повідомляє Радио Прага.

За його словами, твердження про наявність координуючої сили в міграційній кризі не підтверджується інформаційно-аналітичними висновками, доступними всім державам-членам НАТО.

"Необхідно прийняти до уваги, що частина з них (біженців) є економічними мігрантами, що відправилися в дорогу з метою поліпшення свого соціального і економічного становища. Кількість їх збільшилася, у тому числі і в результаті відкритості деяких європейських країн. Якщо б деякі держави меншою мірою виявляли свою готовність приймати біженців, і про це було добре відомо, то потік економічних мігрантів був би скромнішим", - сказав генерал.

Петр Павел вважає, що більш серйозну загрозу для держав НАТО в даний момент являє собою Росія, а не біженці.

"Якщо з двох загроз вибирати більш значну, то держава, що володіє винятковим військовим арсеналом, включаючи ядерну зброю, і яка не бентежачись порушує міжнародні договори, безсумнівно, виходить з точки зору наявності ризику на першу позицію", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.