Меркель проти встановлення лімітів на прийняття біженців

Четвер, 21 січня 2016, 08:53

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відкинула ідею встановлення верхньої межі кількості біженців на вимогу Християнсько-соціального союзу(ХСС).

Про це вона заявила під час відвідання баварського курорту Вільдбад Кройт для зустрічі з фракцією ХСС у земельному парламенті, повідомляє "Німецька хвиля".

При цьому Меркель зазначила, що її погляди та представників сестринської партії ХСС щодо політики біженців багато в чому збігаються.

"Ми єдині в тому, що хочемо відчутно і на тривалий час зменшити кількість новоприбулих біженців", - зазначила Меркель.

Однак канцлер наголосила, що потрібно подолати причини, через які біженці змушені шукати притулку за кордоном та нагадала про необхідність знайти спільне європейське рішення.

Вона також розкритикувала рішення уряду сусідньої Австрії, де правлячі партії домовилися встановити верхню межу кількості шукачів притулку в 37 500 осіб на 2016 рік. За словами Меркель, це рішення ускладнить переговори з Туреччиною.

ХСС вимагає запровадження верхньої межі кількості шукачів притулку в 200 тисяч осіб на рік.

Як повідомлялося, депутатська група партії ХСС (яка є союзником партії Меркель у правлячій коаліції) у парламенті федеральної землі Баварії вимагає від канцлера обмежити кількість мігрантів, які можуть прибути до Німеччини цього року, до 200 тис. осіб на рік.

Нагадаємо, Австрія офіційно обмежила кількість біженців, яких прийматиме -у 2016 році Австрія зможе прийняти 37 500 осіб, що клопочуть про надання притулку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.