ЄС закликає до негайного припинення вогню на південному сході Туреччини

Понеділок, 25 січня 2016, 16:07

ЄС закликає негайного припинення вогню у регіонах Туреччини, які переважно населені курдами, і де турецька армія веде кампанію проти бойовиків Курдської робочої партії (КРП).

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час прес-конференції в Анкарі, повідомляє AFP.

"Ми закликаємо до негайного припинення вогню на південному сході і рішуче засуджуємо всі види тероризму", - сказала Могеріні.

"Ми готові зробити свій внесок щодо курдського мирного процесу. ЄС безпосередньо зацікавлений у цьому, адже це може вплинути на безпеку в регіоні,", - додав комісар з питань розширення Євросоюзу Йоханнес Ган.

Після більш ніж дворічної угоди про припинення вогню, бойові дії між турецькими силами безпеки і КРП поновилися влітку минулого року, перекресливши надії на припинення конфлікту, через який вже загинуло більше 40 тисяч людей з 1984 року.

Але турецький міністр у справах ЄС Волкан Бозкір заявив, що не буде ніяких послаблень у кампанії по боротьбі з КРП, яка влаштували низку нападів на сили безпеки.

"Як суверенна держава, Туреччина буде продовжувати свою боротьбу проти всіх терористичних організацій, включаючи КРП, які загрожують її національній безпеці", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.