Туреччина хоче від ЄС більше грошей на розміщення біженців

П'ятниця, 22 січня 2016, 19:28

Перед початком німецько-турецьких урядових консультацій прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу натякнув на необхідність виділення більших сум грошей його країні на розміщення біженців.

Про це з посиланням на dpa пише Deutsche Welle.

На думку турецького премʼєра, трьох мільярдів євро, які ЄС пообіцяв Туреччині для боротьби з кризою біженців, буде недостатньо.

"Три мільярди євро - цього достатньо тільки для того, щоб показати політичну волю ділитися тягарем. Ми переглядатимемо цю суму знову і знову, тому що ніхто не знає, скільки це триватиме", - сказав Давутоглу.

Відзначимо, що після переговорів з прем'єр-міністром Туреччини в Берліні, які відбудися сьогодні, 22 січня, Меркель сказала журналістам, що вони з Давутоглу підписали спільне комюніке, згідно з яким турецький уряд буде робити все, щоб зменшити кількість біженців, які прагнуть потрапити в ЄС.

"Прем'єр-міністр (Давутоглу підкреслив готовність уряду Туреччини вживати всі можливі зусилля для того, щоб істотно скоротити число нелегальних мігрантів найближчим часом", - цитує AFP заяву Меркель за результатами консультацій з турецьким премʼєром.

Раінеш повідомлялося, що міністр з європейської інтеграції уряду Туреччини Волкан Бозкір закликав Євросоюз дотримуватися своїх зобовʼязань щодо надання 3 млрд євро фінансової допомоги в рамках угоди про зменшення потоку мігрантів до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: