Німці об'єднуються в загони самооборони через напади на жінок у Кельні

П'ятниця, 8 січня 2016, 15:18

У Німеччині мешканці міст починають об'єднуватися в загони для патрулювання вулиць після того, як в Кельні та інших містах відбулися десятки нападів на жінок у переддень Нового року.

Про це повідомляє німецьке видання Focus.

Після того, як глава МВС Німеччини звинуватив поліцію в пасивності, німці, які хочуть бути впевнені у своїй безпеці, почали об'єднуватися в групи. Наприклад, сторінка в Facebook під назвою "Дюссельдорф стежить" вже зібрала 2,3 тисячі передплатників.

Учасникам пропонують патрулювати вулиці у вихідні та під час масових заходів, щоб у разі чого можна було прийти на допомогу жінкам.

Поліція Німеччини критикує такі ініціативи. "Кожен такий загін, як правило, заходить занадто далеко", - сказав заступник голови профспілки німецьких поліцейських Йорг Радек.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Поліція почала розслідування відносно 16 чоловіків північноафриканського походження, які можуть бути причетні до нападів.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у ніч на 1 січня у Кельні, надходять із Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.