Мігранти готували у Гельсінкі такі ж напади, як і в Кельні

Четвер, 7 січня 2016, 17:30

У Фінляндії на Новий рік могли статися кримінальні інциденти за участю прохачів притулку, аналогічні тим, що сталися в німецькому Кельні.

Про це повідомляє видання Yle з посиланням на заяву поліції.

За даними правоохоронців, в новорічну ніч у Гельсінкі зібралися до однієї тисячі іракських біженців. Близько 23.00 за місцевим часом вони прийшли на залізничний вокзал і, як вважає поліція, виношували такі ж плани, як і мігранти в Кельні, де в новорічну ніч близько тисячі молодиків здійснили напади на жінок.

"Поліція змусила кілька десятків мігрантів покинути місце збору, кілька людей були затримані ще на початку вечора", - йдеться в повідомленні відомства.

У поліцію було подано три заяви про напад на жінок. За словами заступника начальника поліції Гельсінкі Ілккі Коскімякі, поліції вдалося запобігти більш серйозним подіям завдяки профілактичній роботі, посиленню контролю і оперативному втручанню.

В той же час за словами начальника слідства, старшого комісара Центральної кримінальної поліції Тумаса Ельфгрена, в ході попереднього слідства не виявилося нічого такого, що вказувало б на зв'язок фінських подій з заворушеннями в Німеччині.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.