Правляча партія Польщі утримує найбільший рівень довіри серед громадян

Четвер, 11 лютого 2016, 17:39

Правляча партія Польщі "Право і Справедливість" (ПіС) продовжує утримувати лідерство за рівнем підтримки громадян країни з великим відривом від інших політичних партій.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром дослідженя громадської думки, пише Gazeta Wyborzca.

Так, за результатами поитування, в лютому 34% опитаних заявили про те, що проголосували б за "Право І Справедливість", якби вибори до Сейму відбулися сьогодні.

На другому місці опинилась партія "Новочесна" (Nowoczesna) з результатом в 19%, за "Громадянську платформу" готові проголосувати 14% поляків, на четвертому місці опинився рух Kukiz'15 – 11%.

Інші партії, за результатами опитування, не змогли б подолати прохідний 5-ти відсотковий барʼєр. Серед "непрохідних" опинилась Польська народна Партія (2%), яка нині представлена в парламенті.

Таким чином, рейтинг ПіС дещо знизився (на 2%), в той час, як рейтинги "Громадянської платформи" і Kukiz'15 залишилися без змін.

Опитування проводилось протягом 3-10 лютого 2016 року серед 1000 респондентів на всій території Польщі.

Нагадаємо, за результатами останніх парламентських виборів у Польщі 25 жовтня 2015-го року впевнену перемогу здобула опозиційна партія "Право і Справедливість" (ПіС), здобувши 37,6% голосів виборців.

Таким чином, ПіС зміг самостійно сформувати уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: