Проросійські сили не пройшли до польського Cейму - офіційні результати

Вівторок, 27 жовтня 2015, 08:41

Проросійськи налаштовані політики не потрапили до польського парламенту.

Про це свідчать офіційні результати виборів, які оприлюднив польський канал TVN24.

За результатами виборів проросійська партія КОРВіН, лідером якої є скандальний польський євродепутат Януш Корвін-Мікке, відомий своєю антиукраїнською позицією та симпатією до російського президента Путіна, до Сейму не пройшла.

Партія польських ксенофобів не добрала трохи більше 0,2%  для того, щоб подолати виборчий поріг у 5%.

Також відомо, що коаліція лівих сил, яка набрала 7,55% голосів виборців, не потрапляє до парламенту, адже для блоків партій в Польщі встановлено виборчий поріг у 8%.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Польщі відбулися парламентські вибори, на яких впевнену перемогу здобула опозиційна партія "Право і Справедливість" (ПіС), здобувши 37,6% голосів виборців.

Правляча партія Громадянська платформа з 24% опинилися на другому місці.

Варто зауважити, що результат ПіС виявився значно вищим за прогнози соціологів, які ґрунтувалися на опитуваннях тижневої давнини. Водночас, партія влади дістала результат, менший за прогнозований.

Не виключено, що перемогу опозиції посилив п'ятничний скандал - у Вроцлаві затримали заступницю міністра юстиції, яка сіла за кермо п’яною та чинила опір поліції.

Прем'єр-міністр Польщі Ева Копач, виступаючи в штабі після завершення виборів, визнала поразку та привітала опонентів з перемогою.

Деталі та обставини виборів - в публікації Європравди "Як гартувалась Варшава: репортаж з виборів, що змінили владу в Польщі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.