Уряд Польщі прийняв план стратегічного розвитку економіки

Середа, 17 лютого 2016, 10:58

16 лютого уряд Польщі прийняв "План на благо відповідального розвитку", названий також "планом Моравєцького" відповідно до прізвища його автора - міністра розвитку Польщі Матеуша Моравєцького.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Документ представляє стратегію збалансованого економічного розвитку країни в майбутньому, його мета - активізація польського підприємницького сектора і створення сильних стимулів для його розвитку.

Головні ідеї плану - це підтримка розвитку польських компаній, їх продуктивності, розширення зовнішнього впливу і рівномірний розвиток усієї країни, більше інвестицій і збільшення витрат на інновації, інтенсивне співробітництво науки і бізнесу, зростання ВВП при одночасній високій якості, спрощення роботи компаній і популяризації економії.

"З великим задоволенням мені хотілося б повідомити, що Рада міністрів ухвалила постанову про програму розвитку, яку ми адресуємо полякам. Це одна з ключових програм, з якою ми йшли на вибори. Це програма розвитку Польщі ", - підкреслила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло.

Глава уряду також додала, що це нова модель економічного розвитку Польщі.

"Ми хочемо, щоб кожен, а не тільки обрані, в рівній мірі володів шансом скористатися можливістю розвитку; ми хочемо, щоб розвиток проходив координовано і рівномірно", - зазначила Шидло.

За її словами, уряд хоче відродити польську промисловість.

"Ми хочемо, щоб польська марка була сильною і впізнаваною в світі, щоб польські фірми могли бути конкурентоздатні", - заявила прем'єр-міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.