У Словаччині проросійський депутат пройде психіатричну експертизу

Субота, 26 березня 2016, 10:46

Депутат словацького парламенту від проросійської партії "Котлеба - Народна партія Наша Словаччина" Петро Крупа має пройти психіатричну експертизу.

Як пише Dennikn, експертиза була призначена після того, як депутат прийшов до парламенту з пістолетом.

Відомо, що Петро Крупа прийшов на перше та друге засідання новообраного парламенту Словаччини з пістолетом калібру 9 мм, який, зрештою, поліція у нього вилучила.

Після цього Крупа був позбавлений дозволу на володіння зброєю. Тепер, для того, щоб повернути собі дозвіл на зброю, Крупа має пройти психіатричну експертизу.

Поліція підтвердила факт позбавлення депутата дозволу на володіння зброєю, а також повідомила про те, що під час обшуку в цого помешканні було вилучено шість одиниць вогнепальної зброї, на яку він мав всі відповідні документи.

Поліція також зазначає, що дозвіл на володіння зброєю за словацьким законодавством мають лише ті особи, "які не становлять загрозу для життя інших громадян".

Однак за законодавством, кожному, хто отримує дозвіл на володіння зброєю може бути призначена повторна психіатрична експертиза.

Відзначимо, що Петро Крупа пройшов до парламенту від ультраправої проросійської партії "Котлеба - Народна партія Наша Словаччина" лідером якої є Маріан Котлеба.

Раніше повідомлялося, що у парламенті Словаччини склав присягу депутат, який заперечував Голодомор та хвалив Адольфа Гітлера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.