Єлісєєв: перенесення саміту Україна-ЄС не вплине на безвізові перспективи України

Середа, 27 квітня 2016, 12:42

Процедури з впровадження безвізового режиму не будуть загальмовані через перенесення саміту Україна-ЄС.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

"Немає жодної прив’язки між датою проведення саміту і перспективами безвізового режиму", - заявив він.

"М’яч зараз на боці Європарламенту і Ради ЄС. Україна виконала всі можливі і неможливі вимоги, і тепер ми чекаємо, що Євросоюз пришвидшить свої процедури (для фактичного скасування віз).

Хочу додати. Інформація ЗМІ про те, що ЄП проголосує у вересні – це не зовсім вірна інформація. Ми вже отримали запевнення представників Європарламенту про те, що вони пришвидшать процедури", - наголосив Єлісєєв.

Заступник глави АП підкреслив, що політичне рішення про скасування віз вже ухвалене і він не бачить перепон для швидкого проходження процедур в Європарламенті.

"Це питання має пройти через два комітети. В цех комітетах переважна більшість – наші партнери і я не думаю, що там виникнуть питання", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що саміт Україна-ЄС, проведення якого планувалося на 19 травня в Брюсселі, перенесли.

Пізніше в адміністрації президента України повідомили, що саміт перенесли на вересень.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомили, що голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України та Грузії може пройти у липні, проте це буде складно і вересень  є більш ймовірним варіантом.

В той же час голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович заявив, що для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму, Європейському парламенту необхідно мінімум три місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.