Європарламенту треба 3 місяці для розгляду безвізового для України - євродепутат

Вівторок, 26 квітня 2016, 15:03

Для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму, Європейському парламенту необхідно мінімум три місяці.

Про це у Європейському парламенті заявив голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович, повідомляє УНІАН.

"Що стосується Європейського парламенту, то ми докладемо всіх зусиль, щоб зробити це за мінімальний час і з максимальною ефективністю... Але мінімальний час для Європарламенту - це три місяці", - констатував він.

Про цьому Пленкович наголосив, що розгляд пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим "буде в Європарламенті одним із ключових питань".

За повідомленнями ЗМІ, Європарламент, найімовірніше, голосуватиме за впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні.

Раніше повідомлялося, що у Європарламенті, найімовірніше, можуть почати обговорення законодавчих ініціатив щодо скасування віз для українських громадян лише наприкінці травня.

Як повідомлялося, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Як відомо, за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.