Климпуш-Цинцадзе наполягає, щоби безвізовий ухвалили не пізніше вересня

Середа, 25 травня 2016, 13:56

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе наполягає а тому, що безвізовий режим для України потрібно ухвалити не пізніше вересня.

Про це вона заявила у середу у Брюсселі, передає Укрінформ.

За її словами, якщо Європарламент не встигне скасувати візові вимоги для України у липні, то на це рішення українська сторона очікує на початку вересня.

"Якщо це має статися восени – то на початку вересня", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Коментуючи заяви деяких експертів про те, що це рішення може бути ухвалене не раніше кінця року, вона наголосила, що це буде великим розчаруванням для України, яка чітко виконала всі критерії та зобов’язання перед ЄС у питанні візової лібералізації.

Урядовець також критично оцінила позиції деяких країн ЄС, які виступають з ініціативою об’єднати в одному пакеті на шляху візової лібералізації Україну, Грузію, Туреччину та Косово.

"Кожна окрема країна повинна оцінюватися відповідно до її досягнень в імплементації умов та вимог, які висунуті перед кожною країною. Ми мали чіткий план, і ми виконали всі критерії цього плану візової лібералізації", - наголосила віце-прем’єр.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Водночас, як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення щодо українського безвізового з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Минулого тижня від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: