Могеріні: винні у катастрофі МН17 мають бути покарані

Четвер, 29 вересня 2016, 12:57

Слідство з пошуку винних у трагедії літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, необхідно завершити, а винні мають бути притягнуті до відповідальності та віддані в руки правосуддя. 

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, розміщеній на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Важливо, щоб слідчі змогли завершити свою роботу, незалежно та ретельно. Щоб гарантувати, що ті, хто відповідальний за аварію "Боїнга" рейсу МН17, будуть притягнуті до відповідальності та віддані в руки правосуддя", - сказала вона.

Могеріні відзначила, що проміжні результати незалежного кримінального розслідування, представлені спільною слідчою групою 28 вересня, свідчать про важливий прогрес, якого вдалося досягти.

"Всі держави, які можуть допомогти в розслідуванні і переслідуванні відповідальних за трагедію, мають робити це, як цього вимагає Резолюція Радбезу ООН 2166", - заявила Могеріні.

Вона також наголосила на тому, що кримінальне розслідування має підтримуватися безперервно міжнародним співтовариством та зазначила, що ЄС у повній мірі підтримує роботу спільної слідчої групи.

Як повідомлялося, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.