МЗС Австралії: робота з розробки механізму покарання винних у збитті "Боїнга" MH17 триває

Середа, 28 вересня 2016, 20:06

Розробка механізму судового переслідування осіб, винних у збитті "Боїнгу" рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" триває.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, оприлюдненій на сайті міністерства.

У заяві відзначається значний прогрес у розслідуванні, якого досягнула міжнародна слідча групи з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу МН17.

Бішоп підкреслює, що всі країни, які входять до слідчої групи - Австралія, Нідерланди, Малайзія, Україна та Бельгія - єдині у рішучості, щоб забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті "Боїнга".

"Разом з партнерами із міжнародної слідчої групи Австралія уважно розглядає наявні варіанти судового переслідування", - підкерслює міністр.

Також у заяві йдеться про те, що "Австралія закликає ті держави, які можуть допомогти (у розслідуванні) в повній мірі співпрацювати зі слідством і прокуратурою, у відповідності з резолюцією 2166 (2014) Ради Безпеки ООН".

"Ми не можемо позбавити скорботи тих, хто втратив своїх близьких в той день, але ми можемо зробити все можливе, щоб забезпечити правосуддя", – додала голова зовнішньополітичного відомства Австралії.

Як повідомлялося, Міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої сепаратистами території Донбасу з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.