Міжнародні слідчі по MH17: ракету "Бука" запустили з території бойовиків

Середа, 28 вересня 2016, 14:37

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, встановила, що ракета з установки "Бук", якою знищили малайзійський "Боїнг", була запущена з території бойовиків.

Про це повідомив представник слідчої групи під час презентації звіту слідчої групи.

За його словами, слідчій групі вдалося встановити точне місце запуску ракети. Це була територія, яка не контролювалася українськими військами

"Точне місце запуску – місцевість біля Первомайського, поле біля Первомайського, площею близько 600 кв.м", – відзначив слідчий.

Точно встановлено, що на момент трагедії ця територія перебувала під контролем бойовиків.

В якості доказів наводиться запис перехопленої розмови бойовиків, в якій бойовик ще раз підтверджують, що територія навколо Тарнового перебувала під контролем бойовиків.

Раніше повідомлялося, що міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Як відомо, пасажирський "Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в зоні збройного конфлікту в Донецькій області.

Загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу – громадяни 10 держав. Близько двох третин з них були підданими Нідерландів.

У РФ причетність до атаки на MH17 заперечують. Росія спочатку заявляла, що малайзійський боїнг був атакований українським літаком, потім в РФ з'явилася версія, що стріляв український "Бук", проте називалася територія, яка все одно тоді перебувала під контролем бойовиків.

Згідно з розслідуванням організації Bellingcat, Боїнг збили російські військові. Також експерти Bellingcat стверджують, що надані раніше Росією дані щодо цієї катастрофи були підроблені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.